news4

Nieuws - pers

zo 14 juli - Glas? Glas!

Een theoriedag over het materiaal Glas.

Er zijn materialen, die de mogelijkheden van de mens enorm hebben vergroot en zonder welk de wereld er echt anders zou hebben uitgezien. Het materiaal glas is er zo een. Stel je maar eens een auto voor zonder voorruit of hoe hadden we een lamp kunnen maken zonder glas? Natuurlijk kunststof kan op veel fronten een uitkomst bieden. Maar hadden we wel kunststoffen gehad zonder eerst glas te hebben? Allerlei laboratorium apparaten zijn immers grotendeels van glas gemaakt.

Zondag 14 juli 2013 zal JanHein van Stiphout verhalen over glas, glas en nogmaals glas. Waar bestaat het uit; wat zijn de fysische eigenschappen van glas en wat bedoelen ze met een uitzettingscoëfficiënt? Maar ook over de verschillende productiemethodes en verwerkingstechnieken van glas. Alle aspecten van glas komen aan bod. En natuurlijk laat hij ook veel glas zien en zijn er oude en nieuwe (glas)video’s. Kortom, een hele dag in het teken van GLAS. Een dag geschikt voor iedereen, die met glas werkt (koud- en warmglas bewerking; beginners en gevorderden) of gewoon iets meer wil weten van dit schitterende materiaal.

Deze theoriedag begint om 10.00 met een kopje koffie en eindigt om 17.00 uur met een glaasje. Rond de klok van 1 uur wordt er een smakelijke lunch geserveerd. De kosten van deze dag zijn 25 euro per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via een mailtje naar stipglas@stipglas.com; via het inschrijfformulier op de website www.stipglas.com/products/class/class3form1NL.html of telefonisch 013-535 6186. Locatie: atelier van Stipglas aan de Utrechtsestraat 6 in het centrum van Tilburg op minder dan 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Kunstenaar JanHein van Stiphout (Tilburg, 1956) is de zoon van glazenier Jan van Stiphout, van wie hij de glas-in-lood techniek en het traditionele brandschilderen leerde. Zijn opleiding tot beeldhouwer kreeg hij aan de kunstacademies van Tilburg, Den Bosch en Antwerpen. Vanaf 1980 geeft hij les in diverse glastechnieken en verzorgt hij nationaal en internationaal semimars en lezingen over innovatieve glastechnieken en vormgeving. Hij is mede-eigenaar van Stipglas.
Download foto hier: Theoriedag Glas? Glas!
Gegevens foto: 1020 x 1530 pixels, CMYK; fotograaf: Philip van Boxtel.

za 29 juni - zo 28 juli 2013 | Zomeracademie

De Stipglas Zomeracademie 2013 met elf workshops in diverse glasbewerkingstechnieken o.l.v. professionele docenten.
Download foto hier: STIPGLAS - Glasatelier, begane grond, Tilburg
Gegevens foto: 3610 x 1280 pixels, CMYK; fotograaf: Philip van Boxtel.

di 12 februari 2013 - Glas en architectuur

Lezing en excursie over glas en architectuur in het begin van de 20e eeuw en het Interbellum - tussen glas en licht. De foto van het persbericht is beschikbaar in hoge resolutie.
Download foto hier: De Volharding Den Haag
Gegevens foto: 1899 x 2560 pixels, CMYK; fotograaf: Philip van Boxtel.